Bogføringsloven

Bogføringsloven – hvad skal jeg?

Bogføringsloven beskriver blandt andet, hvordan du opbevarer og registrere dine posteringer. Som selvstændig erhvervsdrivende skal du opbevare alt regnskabsmateriale i fem år, herunder kan bla. nævnes, købs- og salgsbilag, kontoudtog osv.

Du kan læse yderligere omkring loven i bekendtgørelse af bogføringslov hos retsinformation her.

Læs videre og bliv klogere på god bogføringsskik.

God bogføringsskik

Din bogføring skal tilrettelægges og udføres i overensstemmelse med det man kalder god bogføringskik. Det betyder blandt andet at, bogføringen skal tilrettelægges og udføres på en sådan måde, at regnskabsmaterialet ikke ødelægges eller bortskaffes. Materialet skal også opbevares på betryggende måde, så det sikres mod fejl og misbrug.

Registreringerne i din bogføring, skal vidt muligt registreres i den rækkefølge som transaktionerne er udført i. Dit økonomisystem skal også kunne lave et transaktionsbord. Men hvad betyder det egentlig? Det kunne f.eks. være, at du søger bilag nr. 10. Her skal regnskabsprogrammet kunne vise dig, på hvilke konti bilaget er blevet posteret.

Bogføringsloven og god bogføringsskik

Mangler du et godt bogføringsprogram?

Prøv WebFinance helt gratis i 14 dage, og oplev hvor enkelt og nemt din daglige bogføring kan være. Bestil din demo idag og kom igang på 5 min.

PRØV WEBFINANCE GRATIS
Bogføringsloven

Bilag

En vigtig ting i din bogføring, er at alle registreringer skal kunne dokumenteres ved bilag. Om du har en fysisk mappe eller evt. anvender elektronisk opbevaring af bilag i WebFinance er ligegyldigt, bare materialet kan udskrives. Minimumskrav til dette finder du i bogføringsloven.

Har du valutatransaktioner i dit regnskab, skal dit regnskabssystem kunne registrere kursen. I WebFinance opdateres kursen automatisk hver dag fra Nationalbanken. Det sikre dig, at du altid anvender den rigtig kurs på datoen for transaktionen.

Regnskabet opbevares som hovedregel i Danmark, men der er mulighed for at opbevare det i norden hvis myndighederne kan få adgang til systemet og materialet. Det vil være klogt at rådføre sig med revisor eller skat.dk

Vil du også opleve en nemmere bogføring?

WebFinance er skabt til dig, der ønsker en enkel og nemmere bogføring i dagligdagen. Kom nemt og hurtigt igang for kun 79 kr/mdr.

BESTIL WEBFINANCE
Hvad kan vi hjælpe dig med?
Har du spørgsmål til WebFinance, så udfyld formularen herunder og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Hvilket årstal har vi?

X
Hvad kan vi hjælpe med?