Guide til dækningsbidrag & dækningsgrad

Hvad er dækningsbidrag?

Når en virksomhed sælger en vare er dette salg også forbundet med nogle direkte salgsomkostninger (herunder varekøb). Resultatet (omsætning-vareforbrug og andre direkte omkostninger på varen) omtales som dækningsbidraget.

Et eksempel på dækningsbidrag

Salgspris cykel 5000,00 kr
Køb af cykel -2500,00 kr
Fragt -200,00 kr
Forsikring fragt -75,00 kr
Dækningsbidrag i alt 2225,00 kr

Dækningsbidraget er altså et udtryk for en fortjeneste på varen (Salgspris – varens pris – alle direkte omkostninger).

Dækningsbidraget er også det beløb, som skal kunne dække de faste omkostninger. Hvis de faste omkostninger fx løn, administrationsomkostninger, lokaleomkostninger o.s.v. er større end dækningsbidraget, vil virksomheden have underskud.

Dækningsbidrag

Mangler du et bogføringssystem?

WebFinance er for dig, der ønsker en enkel og nemmere bogføring i dagligdagen. Kom nemt og hurtigt igang for kun 79 kr/mdr.

Dækningsgrad

Dækningsgrad

Dækningsbidraget udregnes også i procenter og kaldes her for dækningsgraden. Dækningsgrad beregnes som dækningsbidraget * 100 / salgsprisen.

 

Beregning af dækningsgrad

Dækningsbidrag: 2225,00kr
Salgspris: 5000,00kr

Dækningsgrad = (2225 * 100) / 5000 = 44,5%

 

Dækningsbidrag eller dækningsgraden er god at sammenligne med andre virksomheder i samme branche, da denne vil vise om du køber for dyrt ind i forhold til dine konkurrenter.

Hvis du bruger WebFinance vises dækningsbidraget og dækningsgraden aut. i standardkontoplan ved udskrift af finansbalance*.

*En finansbalance er en udskrift som summerer posteringerne sammen pr. konto.

Vil du også opleve en nemmere bogføring?

Prøv WebFinance gratis og oplev hvor let din daglige bogføring kan være. Vi sikrer at du kommer godt i gang med at anvende WebFinance. Skulle du få behov for hjælp så er vores support naturligvis klar til at tage i mod dig