Regler for skattefradrag ved donationer for virksomheder

Skattefradrag for donationer til velgørenhed

TV2s årligt tilbagevendende indsamlingsshow Knæk Cancer, støttes hvert år af rigtig mange virksomheder. Hvis din virksomhed støttede indsamlingen, kan donationen danne grundlag for fradrag i skatteregnskabet, eller kan den?

Det er ikke sikkert, at skat vil godkende dit fradrag

For at udgiften er fradragsberettiget, skal denne være med til at sikre og vedligeholde indkomsten og det kan være svært at argumentere for.

Derfor kan det godt betale sig at tjekke det med SKAT, inden du donerer penge efter en god sag i den tro, at du kan få fradrag.

Hvis SKAT skønner, at donationen kan have privat karakter, kan denne i værste fald blive sidestillet med ulovligt aktionærlån.

Brug for et nyt regnskabsprogram?

Prøv WebFinance gratis i 14 dage. Bestil idag og du er igang på 5 min.

Fradrag & velgørenhed
Afskrivningsmetoder

Regler for erhvervspartnerskab, sponsorater og andre donationer fra virksomheder

Får din virksomhed en reklameydelse i forbindelse med et samarbejde, kan I som hovedregel få fradrag for beløbet som driftsudgift. Alle donationer med en reklameydelse bliver pålagt moms på fakturaen.
Det er op til jeres virksomhed at bedømme, om I har lov til at fratrække beløbet som driftsomkostninger (f.eks. reklameudgift) jf. statsskattelovens §6. Kontakt evt. jeres revisor eller jurist for at få afklaret spørgsmålet.

Vil du også opleve en nemmere bogføring?

Bestil WebFinance fra kun 79 kr./mdr. og oplev hvor let din daglige bogføring kan være. Vi sikrer at du kommer godt i gang med det samme. Skulle du få behov for hjælp, så er vores support naturligvis klar til at tage i mod dig