Introduktion til kassekladde og kasserapport

Hvad er en kassekladde?

Kassekladden anvendes til at registrere alle virksomhedens udbetalinger og indbetalinger i forbindelse med den daglige bogføring. En kassekladde kan også omtales som en kasserapport.

Men hvordan ser en sådan kassekladde ud?

I gamle dage var det en almindelig A4-side, der blev inddelt i kolonner til registrering af bilag og bevægelser i kasse, bank og giro. Sådan et ark medførte en del arbejde især i forhold til det afstemningsmæssige. En kassekladde kunne først registreres i et regnskabsprogram, når den var afstemt.

Elektronisk kassekladde

Her kommer det bedste:

I dag kan bilagene nemlig registreres direkte i et regnskabsprogram, som indeholder en kassekladde. Og systemet holder selv ’øje’ med, om balance, bank og kasse stemmer overens. Det vil sige, at det bliver let som en leg at lave kassekladden, når bare du har et regnskabsprogram.

Men det stopper ikke her!

Brug for nyt bogføringssystem?

I WebFinance har vi gjort den daglige bogføring samt håndteringen af kassekladden let og simpelt.

Kom igang på 5 min. fra kun 79 kr./mdr.

Elektronisk kassekladde – det bliver ikke nemmere!

Med WebFinance kan du importere alle bankposteringer, og derved sikre dig, at banken altid stemmer.

Hvad siger du til det her;

Når du anvender WebFinance, skal du blot finde de rigtige kontonumre til posteringerne og give dem et bilagsnummer. Og anvender du FIK numre i fakturering, skal du heller ikke tænke på at udligne indbetalinger fra kunder, det klarer WebFinance nemlig automatisk.

Her er, hvad vi har til dig:
WebFinance indeholder et hav af faciliteter i den elektroniske kassekladde:

  • Du kan selv bestemme, hvilke indtastningsfelter du vil bruge
  • Indtastningsrækkefølgen bestemmer du
  • Filter/sortering – du kan nemt søge og sortere i dine posteringer
  • Indtastningen er lige så fleksibel som i et regneark (du kan navigere rundt med piletasterne)

WebFinance indeholder også et modul til opbevaring af bilag (bilagsscanning). Her kan du opbevare dine bilag elektronisk og vedhæfte dem de enkelte posteringer. Det betyder, at din revisor ikke skal bruge tid på at fremskaffe dine bilagsmapper og returnere disse.

Vil du også opleve en nemmere bogføring?

Prøv WebFinance gratis og oplev, hvor let din daglige bogføring kan være. Vi sikrer, at du kommer godt i gang med at anvende WebFinance. Skulle du få behov for hjælp så er vores support naturligvis klar til at tage i mod dig!