Hvad er udbytte?
Udbytte er kort fortalt en udbetaling af virksomhedens overskud til aktionærer/ejere. Når man taler om udbytte findes der to typer, nemlig ordinært udbytte og ekstraordinært udbytte.
Ordinært udbytte
Udbetaling af ordinært udbytte sker i forbindelse med godkendelse af årsregnskabet på den ordinære generalforsamling. Er der et overskud i virksomheden, kan det udloddes som udbytte.
Brug for nyt regnskabsprogram?
Prøv WebFinance helt gratis i 14 dage, hvor du kan lære alle funktionerne at kende. Du er igang på 5 minutter.
Ekstraordinært udbytte
Ekstraordinært udbytte kan udloddes i løbet af regnskabsåret, men skal godkendes på en generalforsamling.
Udbetaling af udbytte skal godkendes på generalforsamlingen og skal fremgå af virksomhedens vedtægter.
Udlodning af udbytte og udbyttebeskatning
Når en virksomheden foretager udlodning af udbytte til aktionærer/ejere, skal der samtidig betales udbytteskat af det udloddede udbytte. Virksomheden indberetter det samlede udbytte på www.skat.dk og udbyttebeskatningen heraf for hver enkelt udbyttemodtager.
Hvis udbyttet udbetales til en person skal skatten betales senest den 10. i efterfølgende måned. Hvis udbyttet udbetales til et holdingselskab kan beløbet overføres via mellemregning uden skat.
Skatteprocenten kan variere fra år til år. I forbindelse med udlodning af udbytte, er det altid en god ide at rådføre sig sin revisor.
Har du brug for et nyt regnskabsprogram?
Prøv WebFinance gratis og kom igang på få minutter. Skulle du få behov for hjælp, så er vores support naturligvis klar til at tage i mod dig